ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ – ΣΧΟΛΕΙΑ

Ο ρόλος της αξιοποίησης των βιοαποβλήτων ειδικά στα σχολεία είναι πολύ σημαντικός. Τα νεότερα μέλη της κοινωνίας μας μαθαίνουν και αναγνωρίζουν την αξία της κομποστοποίησης και γίνονται περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένοι πολίτες. Μετά από 10ετές πρόγραμμα σε σχολεία η νέα αυτή γενιά πολιτών είναι ικανή να διαχειριστεί τα δικά της απορρίμματα και να δώσει λύση στην δημοτική κοινωνία.

• Κομποστοποίηση κήπου

Ο ιδανικός τρόπος διαχείρισης όλων των απορριμμάτων κήπου είναι η κομποστοποίηση. Το παραγόμενο κομπόστ αποτελεί εδαφοβελτιωτικό για όλους τους χώρους πρασίνου αλλά κυρίως για τον βιολογικό λαχανόκηπο όπου και παράγονται υλικά που χρησιμοποιούνται στην κουζίνα. Οι κάδοι κομποστοποίησης κήπου λειτουργούν με την διαδικασία της αερόβιας κομποστοποίησης. Κατά την αερόβια κομποστοποίηση των πράσινων φυτικών απορριμμάτων ουσιαστικά αντιγράφουμε και επιταχύνουμε τις διαδικασίες της φύσης με στόχο την παραγωγή κομπόστ. Η διαδικασία θα χρειαστεί περίπου 3 μήνες μέχρι την παραγωγή του πρώτου προϊόντος.

• Κομποστοποίηση με γαιοσκώληκες

Αυτοί οι κάδοι κομποστοποίησης λειτουργούν κατά βάση με την βοήθεια των γαιοσκωλήκων. Οι γαιοσκώληκες τρώνε και χωνεύουν τα σκουπίδια αποβάλλοντας ταυτόχρονα περιττώματα, πλούσιες αζωτούχες ενώσεις, που είναι κατάλληλα για λίπανση και θρέψη των φυτών, το λεγόμενο κομπόστ. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να ανακυκλωθεί το 60% των απορριμμάτων φαγητού.

• Μηχανική κομποστοποίηση

Η επιταχυνόμενη κομποστοποίηση με τις μονάδες ROCKET αποτελεί την ιδανική λύση για την διαχείριση των απορριμμάτων κουζίνας και κήπου και πιο συγκεκριμένα για σχολεία με εστιατόριο. Όλα τα απορρίμματα περιλαμβανομένου και ζωικών μετατρέπονται σε πλούσιο κομπόστ μέσα σε 2 εβδομάδες με ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας. Εύκολα στην χρήση, καθαρή διαδικασία χωρίς δυσάρεστες οσμές.

© Copyright 2024, ecoVRS
Σχεδίαση και Ανάπτυξη kimon.web.designs