sentido alexandra

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα SENTIDO Alexandra Beach Resort στην Ζάκυνθο, κλείνει 1 χρόνο από το ξεκίνημα του άκρως αποδοτικού προγράμματος ανακύκλωσης σε συνεργασία με την ECOVRS.

Sentido-2Έχοντας εντοπίσει το πρόβλημα με τον τεράστιο όγκο ανακυκλώσιμων που παρήγαγε, τα οποία κατέληγαν σε κοινούς κάδους σκουπιδιών, η ξενοδοχειακή μονάδα προέβη σε αγόρα πρέσας PEL 1500 για μείωση του όγκου των ανακυκλώσιμων στο 50%. Η πρέσα χρησιμοποιήθηκε για την δημιουργία «δεμάτων» από χαρτόκουτα, τα οποία μπορούν να αποθηκευτούν εύκολα και να προσφέρουν ακόμη και οικονομικό κέρδος στην επιχείρηση με την πώλησή τους. Τα οφέλη όμως από την χρήση της πρέσας δεν περιορίζονται μόνο στα περιβαλλοντικά καθώς με την διαδικασία δεματοποίησης ο χώρος αποθήκευσης παραμένει σε τάξη καθώς επίσης επιτυγχάνεται και η εύρυθμη λειτουργία του ξενοδοχείου.

Το SENTIDO Alexandra Beach Resort αποδεικνύει ότι με τη σωστή διαχείριση των οικονομικών πόρων κάθε ξενοδοχειακή μονάδα, και όχι μόνο, μπορεί να επωφεληθεί της εναλλακικής διαχείρισης απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων επιτυγχάνοντας έτσι τον στόχο ZERO WASTE (κυκλική οικονομία).

SentidoSentido-4