lfc-pedalers

Το Pedalers Fork το καινούριο εστιατόριο στην παλιά πόλη Calabasas της  California, εγκατέστησε στην κουζίνα του το LFC Bio-Digester για να «καταβροχθίζει» τα υπολείμματα φαγητού. Το κύριο μέλημα των ιδιοκτητών είναι να δημιουργήσουν ένα εστιατόριο «πράσινο» και με έντονο οικολογικό χαρακτήρα, γι” αυτό επένδυσαν στην εναλλακτική διαχείριση απορριμμάτων πράγμα το οποίο αποτρέπει καθημερινά εκατοντάδες κιλά βιο-αποβλήτων απ’το να καταλήξουν στους κοινούς κάδους απορριμμάτων.

Το LFC Bio-Digester είναι ένα «ατσάλινο στομάχι» που χωνεύει τα απορρίμματα τροφίμων και τα μετατρέπει σε γκρι νερό. Με αυτόν τον τρόπο μειώνει το αποτύπωμα άνθρακα του εστιατορίου έως και 400 τόνους CO2 ανά έτος, καθιστώντας το μία επένδυση που θα έχει αποσβέσει το κόστος της σε λιγότερο από 2 χρόνια.

Μετά από την κατάλληλη μελέτη με βάση την ποσότητα απορριμμάτων, το μοντέλο LFC που ταίριαζε στο Pedalers ήταν το LFC-200, το οποίο μπορεί να καταναλώσει έως και 360 kg απορριμμάτων καθημερινά.

https://www.youtube.com/watch?v=ubJJV0OgXuM&

Οι ιδιοκτήτες οργάνωσαν τον χώρο για να εξασφαλίσουν μία θέση στην κουζίνα τους για το LFC Bio-Digester. «Κάνουμε το σώστό» δήλωσε ο Tim Rettle, συνιδιοκτήτης του εστιατορίου. «Δεν βγάζει νόημα να πετάμε τα απόβλητα φαγητού στους κοινούς κάδους σκουπιδιών όταν υπάρχουν εναλλακτικές». Με αυτή την νοοτροπία κατατάσσετε το Pedalers Fork ως ένα από τα πιο «πράσινα» εστιατόρια της Νότιας Καλιφόρνιας.