GAIA-Gatwick-1

Το πρόβλημα

Ο κολοσσός DHL προμηθεύει την British Airlines με τα γεύματα που προσφέρει στο αεροπλάνο, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι η εταιρεία είναι υπεύθυνη και για την διαχείριση των απορριμμάτων φαγητού. Σύμφωνα με την αεροπορική η DHL παράγει έως και 2.4 τόνους αποβλήτων κουζίνα καθημερινά.

Καθώς το αεροδρόμιο Heathrow International Airport στο Λονδίνο λειτουργεί 24/7, τα απορρίμματα παραμένουν στο κτίριο μέχρι να συλλεχθούν από την αντίστοιχη υπηρεσία στο τέλος της ημέρας, αφού το κόστος συλλογής ανεβαίνει υπερβολικά αν πρόκειται να γίνονται ενδιάμεσα δρομολόγια συλλογής. Εκτός των άλλων, λόγω του όγκου των αποβλήτων οι δυσάρεστες μυρωδιές είναι αναπόφευκτες.

Η λύση

Η προτεινόμενη λύση αφορούσε αρχικά την μείωση του όγκου των απορριμμάτων με την τεχνολογία της ξήρανσης και των ξηραντηρίων GAIA. Το μηχάνημα μπορεί να μειώσει τον όγκο των αποβλήτων 80-90%, και μπορεί να εγκατασταθεί οπουδήποτε. Είναι διαθέσιμο σε πληθώρα μεγεθών για να ταιριάζει στις ανάγκες του κάθε πελάτη.

Τα αποτελέσματα

Μετά την επιτυχή εγκατάσταση του GAIA η DHL φρόντισε να προωθήσει τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας ξήρανσης δημιουργώντας ένα βίντεο για την λειτουργία του. Με αυτό τον τρόπο το κόστος σλλογής μειώθηκε αισθητά καθώς και το αποτύπωμα άνθρακα.

https://www.youtube.com/watch?v=jgZtGleCxFE&feature=emb_title