islas_secas_logo

Το τουριστικό θέρετρο Islas Secas είναι ένας παγκοσμίου κλάσης προορισμός διακοπών που βρίσκεται σε μια αλυσίδα 16 παρθένων νήσων στον Ειρηνικό Ωκεανό και μόλις 25 μίλια νότια της πόλης του Παναμά.

Isla Cavada-page-001 (1)

Δεδομένης της ιδιαίτερης θέσης του ξενοδοχείου και εφόσον βρίσκεται σε έναν επίγειο παράδεισο απομακρυσμένο από την ηπειρωτική χώρα ήταν απαραίτητο να γίνεται on sight η διαχείριση όλων των απορριμμάτων. Η διοικηση του ξενοδοχείου κομποστοποιεί ήδη όλα τα πράσινα απόβλητα αλλά τα απόβλητα φαγητού πάντα αποτελούσαν μια δύσκολη κατηγορία.

Σε αυτή την περίπτωση η εταιρεία μας πρότεινε την λύση της ξήρανσης δεδομένου ότι οι ποσότητες ήταν περίπου 50 κιλά ανά ημέρα και οι διαθέσιμοι χώροι περιορισμένοι. Το μοντέλο GAIA GC-50 είναι εξολοκλήρου ανοξείδωτο δεδομένης της αλατότητας που υπάρχει στο νησί.

GC-50-min

Έτσι τον Δεκάμβριο του 2015 η μονάδα ξήρανσης μπήκε σε λειτουργία δίνοντας οριστική λύση στο food waste management του ξενοδοχείου. Το τελικό ξηρό υλικό προστίθεται στον σωρό κομποστοποίησης των πράσινων αποβλήτων.

Παρακάτω φαίνεται η διαδικασία φόρτωσης των αποβλήτων

και εκφόρτωσης του ξηρού υλικού