Fujitsu

Στα γραφεία της Fujitsu στην Καλιφόρνια έχουν εγκαταστήσει το LFC-70 από το 2012, με σκοπό να μειώσουν τα βιο-απόβλητα τους με έναν φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο.

«Αυτό το μηχάνημα έχει τη δυνατότητα να εκτρέψει 12 τόνους αποβλήτων τροφίμων από τον χώρο υγειονομικής ταφής ετησίως», δήλωσε ο Robert Curtis, Ειδικός Υπηρεσιών Περιβάλλοντος, Υγείας, Ασφάλειας και Ασφάλειας στην Fujitsu. «Όταν τα απόβλητα τροφίμων μεταφέρονται σε χώρο υγειονομικής ταφής, αποσυντίθενται σε μεθάνιο το οποίο είναι 72 φορές χειρότερο για το περιβάλλον από το διοξείδιο του άνθρακα. Συνειδητοποιήσαμε ότι τα απορρίμματα τροφίμων που απορρίψαμε είχαν μεγάλη επίδραση στο αποτύπωμα άνθρακα και έπρεπε να λύσουμε αυτό το πρόβλημα «.

Το μηχάνημα που απέκτησε η Fujitsu ήταν το LFC-70 της Power Knot LLC. Ο Iain Milnes, Πρόεδρος της Power Knot, σχολίασε: «Η Fujitsu έχει καταλάβει ήδη τα προβλήματα με τα απορριπτόμενα απορρίμματα τροφίμων, οπότε αφού είδαν μια μηχανή στη δράση, πήραν την απόφαση να εγκαταστήσουν ένα. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε μια τόσο αξιόπιστη εταιρεία όπως η Fujitsu ως πελάτης. »

Το LFC-70 είναι εγκατεστημένο στην κουζίνα όπου παράγονται τα απορρίμματα. Καταναλώνει μια μικρή ποσότητα ζεστού νερού κάθε μέρα και χρησιμοποιεί ένα πρότυπο τροφοδοτικό 110 V. Το μηχάνημα μπορεί να επεξεργάζεται 68 κιλά απορριμμάτων τροφής ημερησίως, κυρίως από την προετοιμασία φαγητού.

Το κίνητρο της Fujitsu να αποκτήσει μια τέτοια μηχανή δεν ήταν καθαρά για το περιβάλλον. Ο Marty Engh, Διευθυντής Υπηρεσιών Εγκατάστασης στην Fujitsu, δήλωσε: «Το περιβάλλον είναι το πρωταρχικό μέλημα της Fujitsu, όμως τα περισσότερα από όσα κάνουμε για να στηρίξουμε το περιβάλλον έχουν μακροπρόθεσμα θετικό αντίκτυπο στην κατώτατη γραμμή μας. Πιστεύουμε ότι η αποπληρωμή του LFC-70 θα είναι 24 μήνες ή λιγότερο, λόγω της μείωσης των απορριμμάτων που θα μεταφερθούν στον χώρο υγειονομικής ταφής ».