the-greenhouse-2

Το Green House είναι το κεντρικό γραφείο της Liz Earle Beauty Co. Ltd, που βρίσκεται στο Ryde στο Isle of Wight.
Το κτίριο σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε αρχικά ως «πράσινο κτίριο» με θέρμανση εδάφους, συλλογή βροχοπτώσεων και παραγωγή ηλιακής ενέργειας. Όταν ολοκληρώθηκε η δεύτερη φάση στις αρχές του 2012, διπλασιάστηκε ουσιαστικά το μέγεθος του, προσθέτοντας περισσότερα γραφεία και ένα νέο χώρο υποδοχής, καθώς και ένα μπιστρό που σερβίρει μαγειρεμένα γεύματα σε υπαλλήλους και επισκέπτες, γεγονός που αύξησε δραματικά το ποσό των αποβλήτων τροφίμων.
Καθώς η Liz Earle ήθελε να συνεχίσει με τον «πράσινο αντίκτυπο», η κομποστοποίηση φαινόταν μια προφανής λύση, με ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο παραγωγής κομπόστ για τα διάφορα έργα κήπων και δασικών εκτάσεων.

Rocket

Ο μηχανικός κομποστοποιητής (Rocket A700) έφτασε το καλοκαίρι του 2012. Βασίστηκαν στον διαχωρισμό των αποβλήτων σε μικτά απόβλητα και απόβλητα τροφίμων. Μετα το πέρας της περιόδου προσαρμογής η διαδικασία της κομποστοποίησης κυλούσε ομαλά και η εταιρία ανάθεσε το έργο της κομποστοποίησης στην «πράσινη ομάδα», όπως ονομάστηκε. Η ομάδα ήταν υπεύθυνη για την συντήρηση του κομποστοποιητή καθώς επίσης και την διασφάλιση ομαλής λειτουργίας της διαδικασίας. Τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά. 100% τως οργανικών απορριμμάτων που παράγονταν στο Green House διαχειρίζονταν από οτον μηχανικό κομποστοποιητή.

Το παραγόμενο κομπόστ χρησιμοποιούνταν ως λίπασμα στους κήπους της εταιρίας καθώς επίσης και στου λαχανόκηπους.