lfc-chile

Το αυτοκρατορικό παλάτι της Χιλής «El Palacio de la Moneda» βρίσκεται στο Σαντιάγκο και στην ουσία είναι το προεδρικό μέγαρο του Πρωθυπουργού της Χιλής, αντίστοιχου βεληνεκούς του Λευκού Οίκου στην Washington.

Η απόφαση του προσωπικού της Moneda να εγκαταστήσει έναν βιοχωνευτή LFC-300 προέκυψε από την δέσμευση της κυβέρνησης να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η ανακύκλωση σε τοπικό επίπεδο μπορεί να έχει εθνικό αντίκτυπο. Αντίστοιχες πρακτικές μείωσης των αποβλήτων που εφαρμόζονται από τις περισσότερες χώρες δίνουν το παράδειγμα καθώς αν ένα δημόσιο κτίριο υιοθετήσει «πράσινες πρακτικές»ένα σημαντικό δημόσιο κτίριο θα πρέπει να υιοθετηθεί από τις δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις τροφίμων.

«Βασικός στόχος μας είναι να μειώσουμε τις αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον, μέσω πολλών διαφορετικών και ολοκληρωμένων ενεργειών, για να βοηθήσουμε στην εξάλειψη των αποβλήτων στον πλανήτη μας», δήλωσε η Susana Soto, διοικητική υπάλληλος της La Moneda. «Ελπίζουμε να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες διαδίδοντας ένα σαφές μήνυμα ότι σήμερα πρέπει να αρχίσουμε να εργαζόμαστε για το μέλλον, έτσι ώστε τα παιδιά και τα εγγόνια μας να έχουν ένα αύριο τόσο ελπιδοφόρο όσο αυτό που κληρονομήσανε χθες».

Η Χιλή βρίσκεται στο χείλος της μετάβασης – από μια αναδυόμενη χώρα σε μια ανεπτυγμένη χώρα. Ήταν μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες της Λατινικής Αμερικής κατά την τελευταία δεκαετία και έχει εξελιχθεί ως μια σημαντική προσπάθεια για τον καλύτερο τρόπο δημιουργίας δεσμών μεταξύ της κυβέρνησης, των ανθρώπων και των επιχειρήσεων για την προώθηση πρωτοβουλιών αειφόρου ανάπτυξης που μπορούν να διαμορφωθούν σε άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής .