espa_island

ΕΣΠΑ για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Μέσω της παρούσας πρόσκλησης χρηματοδοτούνται οι ακόλουθες δράσεις: Διαχείριση βιοαποβλήτων οικιακής προέλευσης και προσομοιαζόντων

  • Προμήθειες εξοπλισμού οικιακής και επιτόπιας κομποστοποίησης βιοαποβλήτων
  • Προμήθειες εξοπλισμού χωριστής συλλογής και μεταφοράς βιοαποβλήτων οικιακής προέλευσης και προσομοιαζόντων
  • Έργα υποδομής ή/και προμήθειες εξοπλισμού για την δημοτική κομποστοποίηση προδιαλεγμένων βιοαποβλήτων οικιακής προέλευσης και προσομοιαζόντων όπως προβλέπονται στο αναθεωρημένο ΠΕΣΔΑ Νοτίου Αιγαίου (π.χ. συστήματα ανοικτής κομποστοποίησης, μηχανικοί κομποστοποιητές ή συνδυασμένα συστήματα).

Υποδομές διαχείρισης υπολειμματικών συμμείκτων και διάθεσης υπολειμμάτων

  • Έργα υποδομής και προμήθειες εξοπλισμού για τη δημιουργία μονάδων ανάκτησης υπολειμματικών συμμείκτων αστικών αποβλήτων, με ή χωρίς διακριτή γραμμή κομποστοποίησης προδιαλεγμένων στη πηγή βιοαποβλήτων, όπως προβλέπονται στο αναθεωρημένο ΠΕΣΔΑ Νοτίου Αιγαίου
  • Έργα υποδομής και προμήθειες εξοπλισμού για τη δημιουργία νέων Χώρων Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων ή επεκτάσεων υφιστάμενων Χώρων Υγειονομικής Ταφής προκειμένου να λειτουργήσουν ως ΧΥΤΥ, όπως προβλέπονται στο αναθεωρημένο ΠΕΣΔΑ Νοτίου Αιγαίου
  • Έργα υποδομής και προμήθειες εξοπλισμού για τη δημιουργία Σταθμών Μεταφόρτωσης Αποβλήτων (ΣΜΑ), όπως προβλέπονται στο αναθεωρημένο ΠΕΣΔΑ Νοτίου Αιγαίου.

Σε ποιους απευθύνεται :

Δήμοι Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Δήμοι Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Περίοδος υποβολής :

από 30/3/2020 έως 31/3/2021

Η περίοδος υποβολής των προτάσεων δύναται να λήξει σε χρόνο ενωρίτερο της ανωτέρω προσδιοριζόμενης ημερομηνίας, σε περίπτωση εξάντλησης της προς διάθεση συγχρηματοδοτούμενης δημόσιας δαπάνης της παρούσας πρόσκλησης.

Περιοχή εφαρμογής :

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Όροι και προϋποθέσεις :

Το Τεχνικό Δελτίο Πράξης (ΤΔΠ), αποτελεί την πρόταση του Δικαιούχου και συμπληρώνεται αποκλειστικά στην ηλεκτρονική μορφή που διατίθεται στο ΟΠΣ ΕΣΠΑ. Στην παρούσα πρόσκληση επισυνάπτονται Οδηγίες για τη συμπλήρωση των πεδίων του Τεχνικού Δελτίου Πράξης.

Η υποβολή της πρότασης συνιστά και αίτηση χρηματοδότησης του δυνητικού δικαιούχου.

Αναπόσπαστο στοιχείο της πρότασης αποτελούν δικαιολογητικά/έγγραφα, τα οποία συνοδεύουν το Τεχνικό Δελτίο Πράξης και είναι συνημμλενα στην Πρόσκληση.

Προϋπολογισμός :

10.380.972 €

Η Δ.Α. δύναται να τροποποιήσει το συνολικό ύψος της συγχρηματοδοτούμενης δημόσιας δαπάνης της παρούσας πρόσκλησης ή και να προβεί σε αιτιολογημένη ανάκληση ισχύος της πρόσκλησης, ενημερώνοντας σε κάθε περίπτωση τους Δικαιούχους μέσω της οικείας ιστοσελίδας: https://www.ymeperaa.gr/.

Πληροφορίες – Στοιχεία επικοινωνίας :

ΕΥΔ ΕΠ Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη – Τομέας ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.ymeperaa.gr/

Διεύθυνση: Αεροπόρου Παπαναστασίου 34β, 115 27 Αθήνα

Τηλ: 213 2142200, 2142295

Φαξ: 210 6920437

Κωνσταντίνα Κολοκοτρώνη - 213 2142240 - k.kolokotroni@mou.gr

Ιστοσελίδα δημοσίευσης :

https://www.ymeperaa.gr/erga/perivallon/prosklhseis-perivallon/104-aksonas-14-b/1046-draseis-olokliromenis-diaxeirisis-vioapovliton-kai-astikon-stereon-apovliton-stin-perifereia-notiou-aigaiou-14v-26-1-1-27-1-ops-prosklisis-3584

ΠΗΓΗ: espa.gr