Ridan - 2

Το μικρό ξενοδοχείο στην νότια ακτή της Αγγλίας διαθέτει εκτός από εξαίρετη φιλοξενία και οικολογικό χαρακτήρα.

  • Ξενοδοχείο – 13 κλίνες
  • Εστιατόριο που καλύπτει έως και 70 κουβέρ
  • Εγκατάσταση του Ridan τον Μάιο 2011
  • Ετήσιο κόστος λειτουργίας (πέλετ) – 3€ ανά εβδομάδα

Ποσότητα κομποστοποιήσιμων οργανικών απορριμμάτων ανά εβδομάδα – Διαφοροποιείται ανάλογα με την εποχή και την πληρότητα του ξενοδοχείου. Το καλοκαίρι ενδεικτικά οι ποσότητες είναι 350-400Lt/εβδομάδα και τον χειμώνα περίπου 100Lt.

Ποσότητα παραγόμενου κομπόστ ανά έτος – περίπου 3οοοLt

Εξοικονόμηση χρημάτων με την χρήση του Ridan – με την χρήση του κομποστοποιητή η ποσότητα απορριμμάτων που καταλήγουν στα ΧΥΤΑ ήταν λιγότερο από 600Lt/εβδομάδα.

Χρήση του κομπόστ – το παραγόμενο κομπόστ χρησιμοποιείται ως λίπασμα για τα φυτά του ξενοδοχείου, καθώς επίσης και στον λαχανόκηπο βελτιώνοντας και την εικόνα του ξενοδοχείου αλλά και την ποιότητα των παραγόμενων λαχανικών.

«Αποφάσισα να ξεκινήσω την κομποστοποίηση, κυρίως λόγω του ζητήματος που αφορά τα απορρίμματα τροφίμων, και τη δυνατότητα να πετάξεις στην πηγή αντί να αποθηκεύεις εν αναμονή συλλογής. Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας ήταν η ελαχιστοποίηση του όγκου των αποβλήτων και η μείωση του αριθμού των κάδων απορριμμάτων στο ελάχιστο. Αφού υπήρξε κηπουρός εδώ και χρόνια, η σκέψη της ανακύκλωσης και της παραγωγής κομπόστ με σκοπό την καλλιέργεια λαχανικών ήταν μια πολύ ελκυστική ιδέα.

Τώρα με την αναπόφευκτη νομοθεσία γύρω από τη διάθεση απορριμμάτων τροφίμων σε εμπορικούς χώρους αισθάνομαι πολύ καλός που το κάνουμε εδώ και χρόνια και δεν αποδείχτηκε καθόλου δύσκολος τρόπος. Η αίσθηση της πλήρους ανακύκλωσης, του γυαλιού, του χαρτονιού και των απορριμμάτων τροφίμων είναι πολύ ικανοποιητική και δίνει καλό παράδειγμα στην κοινότητα.

Μετά από 5 χρόνια, εξακολουθώ να πιστεύω ότι ο Ridan ήταν η καλύτερη επιλογή για εμάς, η χωρητικότητα των 400lt/εβδομάδα είναι κατάλληλη για την ποσότητα των απορριμμάτων μας, δεν χρησιμοποιεί ηλεκτρική ενέργεια για θέρμανση και λειτουργεί καλά αλλά πρέπει να τροφοδοτείται καθημερινά παρέχοντας.

Έχουμε εγκαταστήσει ένα κάλυμμα πάνω από τον Ridan, κυρίως για να παρέχει προστασία από τον καιρό για το προσωπικό που παρακολουθεί το κομποστοποιητή. «Ντέιβιντ Άλεν.