Rocket-cardiff

Ιστορικό

Το αεροδρόμιο του Κάρντιφ είναι μια πολύ πιο γραφικό αεροδρόμιο, σε συνδυασμό με το Μπέρμιγχαμ και το Χίθροου, βελτιωμένο και διευρυμένο για να διευκολύνει την επιβάρυνση της αεροπορικής υποδομής της Νοτιοανατολικής Αγγλίας, καθώς αυξάνεται η ζήτηση για πτήσεις. Το αεροδρόμιο που αγοράστηκε πρόσφατα από την Ουαλική Συνέλευση θα αποτελέσει βασικό παράγοντα τα επόμενα χρόνια, φέρνοντας μεγαλύτερη ευημερία, θέσεις εργασίας και νέες επιχειρήσεις στην Ουαλία ως αναπόσπαστο κομμάτι αερομεταφορών για το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο.
Ο αερολιμένας δεχόταν λίγους επιβάτες λόγω της ύφεσης το 2008, αλλά από το 2013 οι αριθμοί αυξάνονται σταθερά, το 2015 παραδίδει νέα συμβόλαια στο αεροδρόμιο και έτσι βλέπουμε τους αριθμούς επισκεπτών του αερολιμένα να φτάνουν πριν από την ύφεση μέχρι τα μέσα του τρέχοντος έτους. Η περιοχή σχεδιάζει τη συνεχή επέκτασή της με πτήσεις μεγάλων αποστάσεων, προσφέροντας περαιτέρω επιχειρηματικές δραστηριότητες και οι ελπίδες μιας νέας σιδηροδρομικής γραμμής υψηλής ταχύτητας 1 ώρας προς το κέντρο της πόλης του Λονδίνου, έθεσαν τις μετακινήσεις από το Κάρντιφ προς το Λονδίνο ως κοινές θέσεις όπως το Μπέρμιγχαμ ή το Μάντσεστερ.

Πρόβλημα

Με 24ωρη λειτουργία και με αναμενόμενους 2,1 εκατομμύρια επισκέπτες φέτος, το προσωπικό στο αεροδρόμιο του Κάρντιφ γνωρίζει πολύ καλά τον αντίκτυπο που θα έχουν οι επερχόμενες αλλαγές στη νομοθεσία για την επεξεργασία των αποβλήτων τροφίμων στην επιχείρηση, καθώς το αεροδρόμιο άρχισε να είναι πιο απασχολημένο. Η αύξηση των απορριμμάτων και η ουαλική συνέλευση που σχεδιάζει μια παρόμοια προσέγγιση με την κυβέρνηση της Σκωτίας για την απαγόρευση των αποβλήτων τροφίμων σε χώρους υγειονομικής ταφής, σήμαινε ότι ο αερολιμένας έπρεπε να βρει μια ευέλικτη μέθοδο αντιμετώπισης των απορριμμάτων τροφίμων. Με το να στέλνουν τα τρόφιμα ως γενικά απόβλητα στο ΧΥΤΑ, το κόστος αυξανόταν, οι συμβουλές από την τοπική κυβέρνηση έπρεπε να αναζητήσουν συλλογές ειδικών απορριμμάτων τροφίμων,γι’αυτό  ο αερολιμένας χρειάστηκε μια νέα ιδέα που θα ήταν συμβατή με τη νομοθεσία, ευέλικτη για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων όγκων και μια εύκολη διαχείριση και υλοποίηση.

Λύση

Ο αερολιμένας παρήγαγε ήδη 200 κιλά απορριμμάτων τροφίμων την εβδομάδα και χρειάστηκε μια ευέλικτη μέθοδο αντιμετώπισης πάνω από 1000 κιλά την εβδομάδα καθώς αυξάνονται οι επισκέπτες. Rocket-Cardiff-2 Η πιο ταιριαστή λύση θεωρήθηκε ο μηχανικός κομποστοποιητής Rocket A900, ο οποίος εγκαταστάθηκε το 2015 και λειτουργεί με επιτυχία μέχρι και σήμερα.

Τα απορρίμματα τροφίμων συλλέγονται από τις υπηρεσίες αεροδρομίου του Κάρντιφ και μεταφέρονται στο συγκρότημα διαχείρισης αποβλήτων, όπου αντί να κατευθύνονται στον γενικό συμπιεστή απορριμμάτων, τα απόβλητα αναμειγνύονται με τοπικό ξύλο από το Llantrip Major και προστίθενται καθημερινά στο Rocket. Το επεξεργασμένο τελικό προϊόν που παράγεται από τη διεργασία θα χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση των εδαφών γύρω από τη νεοδημιουργηθείσα είσοδο στο αεροδρόμιο, όπου θα καλλιεργηθούν άγρια ​​λουλούδια. Η υλοποίηση του σχεδίου όχι μόνο παρείχε μόνιμη και συμβατή μέθοδο αντιμετώπισης των απορριμμάτων τροφίμων και μείωση του κόστους διάθεσης, αλλά με τον μειωμένο αριθμό οχημάτων στην περιοχή μειώνει τις σχετικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τις μεταφορές.