hotel1

ΓΕΝΙΚΑ

Το Pennyhill Park Hotel και Spa, βρίσκεται μέσα σε 123 στρέμματα του υπέροχου πάρκου Surrey. Ένα κομψό εξοχικό ξενοδοχείο σε συνδυασμό με το καλύτερο συγκρότημα σπα του Ηνωμένου Βασιλείου και το διπλό εστιατόριο Star Michelin, το καθιστούν μία από τις πιο περιζήτητες περιοχές για ένα απογευματινό τσάι, ένα χαλαρωτικό διάλειμμα, καλό φαγητό ή ακόμα και ένα επιχειρηματικό συνέδριο. Πιστεύοντας στην τοπική προμήθεια και τις «πράσινες» τεχνικές για την διαχείριση των απορριμμάτων το ξενοδοχείο αποφάσισε να αντιμετωπίσει ένα σύγχρονο πρόβλημα με σύγχρονα μέσα.

php-hotel-thegrounds-219x84

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Με κάθε μεγάλη επιχείρηση που εξυπηρετεί για πολλές εκατοντάδες επισκέπτες έρχεται σπατάλη. Τα απόβλητα προκύπτουν σε υψηλότερους όγκους, ιδιαίτερα όταν ο χώρος είναι εξοπλισμένος με ωραία τραπεζαρία. Ο χώρος διαθέτει δύο πολυτελή εστιατόρια που σερβίρονται από μια τεράστια κύρια κουζίνα, ένα μεγάλο εστιατόριο σπα με το δικό του συγκρότημα κουζίνας, ένα ξεχωριστό αρτοποιείο στο εργοστάσιο που παρασκευάζει φρέσκα ψωμιά καθημερινά για ολόκληρο τον όμιλο – άρα δημιουργείται μια σημαντική ποσότητα από τρόφιμα. Το ζήτημα των αποβλήτων γίνεται όλο και περισσότερο πρόβλημα. Η τοποθεσία ξεχωρίζει ήδη γυαλί και χαρτόνι, σκληρά πλαστικά και ανακυκλώσιμα, αλλά τα απόβλητα τροφίμων μαζί με τα γενικά απόβλητα παραμένουν στον συμπιεστή και γίνονται όλο και πιο ακριβά προβλήματα.

php-details-219x84

Η ΛΥΣΗ

Οι κοντινές περιοχές ήδη χρησιμοποιούν την τεχνολογία της αφυδάτωσης από το 2014, με εξαιρετικά αποτελέσματα. Η τεχνολογία έχει αποβεί σωτήρια καθώς με την σωστή εκπαίδευση είναι πολύ εύκολη στην χρήση και άμεσα αποτελεσματική. Η αφυδάτωση γίνεται με το Dehydra.

Dehydra-Dewaterer-Retrofit-Unit-219x106

Τα απόβλητα τροφίμων διαχωρίζονται τώρα στην πηγή, συλλέγονται και μεταφέρονται σε δύο βασικά σημεία, ένα στην κουζίνα του σπα και ένα στην τεράστια κύρια κουζίνα. Μεταξύ των δύο κουζινών επεξεργάζονται σχεδόν 6 κυβικά μέτρα απόβλητα τροφίμων την εβδομάδα μέσω 2 συστημάτων αφυδάτωσης απορριμμάτων Dehydra που έχουν εγκατασταθεί πρόσφατα. Οι συσκευές αφυδάτωσης Dehydra μειώνουν τον όγκο και την περιεκτικότητα σε υγρά των αποβλήτων, καθιστώντας τα πιο διαχειρίσιμα για τη μετάβαση στο επόμενο στάδιο της διαδικασίας, στο χώρο της κομποστοποίησης. Τα απόβλητα συλλέγονται από τις κουζίνες τρεις φορές την ημέρα από την ομάδα Pennyhills και την ομάδα κήπων και μεταφέρονται σε μια μονάδα κομποστοποίησης. Η μονάδα που επιλέχθηκε είναι ο Rocket A900 με βάση τα ημερίσια απόβλητα την εγκατάστασης.

Pennyhill-Park-Food-Waste-Recycling1-219x119